Sayfalar

1/09/2012

QIRMIZI MƏRCİ ŞORBASI ( Qırmızı Mərcimək Şorbası)

Azərbaycan metbexti qırmızı mercini  10 ildir taniyir desem yeqin ki yanilmis olmaram. Bundan 10 il evvel mercimek çorbası biçirmek istedigim zaman Migros marketlere getmek mecburiyetinde qalirdiq. İndi ise her marketde ve bütün bazarlardan almak mümkündür. 

Ele ise vaxt itirmeyin. Şorbanın terifini de bilirsiniz. Yaxınlıqdakı marketden mercimek alıp bişirin ve belece metbextinize yenilik de qatın.

 
Ərzaq:

1 su stəkanı qırmızı mərci

 1 ədəd yerkökü

1,5 litir soyuq su

2 yemək qaşığı kərə yağı

1 yemək qaşığı un

1 ədəd soğan

Hazırlanması:

Bir ədəd soğanı yağda qovurun. 

Sonra unu əlavə edib soğanla birlikdə qarışdırın. 

Təmizlənib yuyulmuş mərcini və kiçik kiçik doğranmış yerkökünü əlavə edirik. Mərci və yerkökü yumuşalıb əzilənə qədər bişiririk. 

Sonra bunu aşsüzəndən keçiririk. Üstdə qalan qatı hissəni də qaşıqla əzərək aşsüzəndən keçiririk. 

Hamısını keçirməsəniz əziyyət çəkməyin bir az əzildi bəsdir,qatı hissəni və süzdüyümüz sulu hissəni də təkrar qazana tökürük və 10 dəqiqə qaynadırıq. 

Artıq mərcimək şorbası hazırdır. Üzərinə nanə və istiot əlavə edə bilərsiniz. Bu şorbanı yeyərkən limon sıxaraq yesəniz daha da ləzzətli olacaq. 

Tərifi şexsime aid Mutfak Dili sitesinde de göre bilersiniz.

NUŞ OLSUN!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ela gorsenir hemen hazirlayib dadina baxacam verilen tarife ore tesekur

Adsız dedi ki...

Ela görünür