Sayfalar

1/08/2012

MÜRƏBBƏLİ QURABİYƏ



Ərzaq:

  • 1 paket (200 qr) buğda nişastasi
  • 1 çay qaşığı darçın
  • 1 çay stəkanı( 50qr) un
  • 1çay stəkanı (100 qr) şəkər tozu
  • 115 qr marqarinYarım çay qaşığı qabartma tozu
  • 1 ədəd yumurta
  • bir iki damcı limon suyu
  • qırmızı murəbbə (çiyələk, vişnə, malina qırmızı olduqda görünüşü daha yaxşı olur.)
  • pudra şəkəri


Hazırlanması:



  • Nişasta, un, şəkər, qabartma tozu, yumurta, darçın, limon suyu və bir az yumuşadılmış marqarini bir qabda yoğurun.
  • Bu xəmiri 2 mm (yarım barmaq qalınlığında yayırıq. 
  • Muxtəlif formalarda olan qəliblərdən birisi ilə eyni sayda kəsin və sonra da eyni qəlibin kicik formasıyla ortasini kəsin.
  • Pəncərə formasında olsun.
  • Yağlı kağız sərilmiş tavaya düzürük, əvvəlcədən isidilmiş sobada 15 dəqiqə bişiririk. Soyuduqdan sonra, iki formada kəsilmiş qurabiyələrin arasına mürəbbə sürtüb bir birinə yapışdırırıq. Üzərinə pudra şəkəri səpirik. Axırda ortasına da bir cay qaşığı mürəbbə qoyulur. (mürəbbənin dənlərini də qoya bilərsiniz)

NUŞ OLSUN!

Hiç yorum yok: