Sayfalar

1/03/2012

ALMALI KEKS




 Ərzaq:

3 yumurta
1 su stəkanı şəkər
125 qr əridilmiş marqarin
1 finca qatıq (təxmini 3 yemək qaşığı)
1 paket qabartma tozu
1 çay qaşığı darçın
2 su stəkanı un
3 ədəd alma











Hazırlanması:


  • Bütün ərzağı birlikdə mikserlə cırpılır. 30 sm böyüklükdə yağlanmış tavaya tökülür. 
  • Almanın qabuqlarını soyuruq ortasındakı tumlu hissəsini alma oyacağı ilə oyub çıxarırıq. Əğər o yoxdursa onda bıçaqla yavaşca ortasını kəsib çıxarırıq. 
  • Eyniylə badımcan bibər pamidor dolmasında badımcanın ortadakı tumlu hissəsini kəsib çıxardığımız kimi almanın da tumlu hissəsinin oyub çıxarırıq. 
  • Sonra halqa halqa kəsib tavaya tökdüyümüz keks xəmirinin üzərinə düzürük.
  •  Sobada 40-45 dəqiqə bişiririk.  
  • Soyuduqdan sonra stəkanla kəsirik. Bu tərifi www.yemekzevki.blogspot.com saytından aldım.

Hiç yorum yok: