Ərzaq:
3 yumurta
1 su stəkanı şəkər
125 qr əridilmiş marqarin
1 finca qatıq (təxmini 3 yemək qaşığı)
1 paket qabartma tozu
1 çay qaşığı darçın
2 su stəkanı un
3 ədəd alma
Hazırlanması:
- Bütün ərzağı birlikdə mikserlə cırpılır. 30 sm böyüklükdə yağlanmış tavaya tökülür.
- Almanın qabuqlarını soyuruq və ortasındakı tumlu hissəsini alma oyacağı ilə oyub çıxarırıq. Əğər o yoxdursa onda bıçaqla yavaşca ortasını kəsib çıxarırıq.
- Eyniylə badımcan bibər və pamidor dolmasında badımcanın ortadakı tumlu hissəsini kəsib çıxardığımız kimi almanın da tumlu hissəsinin oyub çıxarırıq.
- Sonra halqa halqa kəsib tavaya tökdüyümüz keks xəmirinin üzərinə düzürük.
- Sobada 40-45 dəqiqə bişiririk.
- Soyuduqdan sonra stəkanla kəsirik. Bu tərifi www.yemekzevki.blogspot.com saytından aldım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder