Sayfalar

11/06/2011

YUVALAMA ( QOYUN ƏTLİ VE NOXUDLU YEMEK)

 


 

Ərzaq:


250 qr qoyun əti

7 stəkan su

250qr cekilmiş dana əti

1 fincan yumru düyü

yarım su stəkanı noxud

3 ədəd soğan

3 yemək qaşıq duru yağ

1 yumurta

1,5 su stəkanı qatıq

1 cay qaşığı quru nanə

yarım su bardağı nohut

1 cay qaşığı quru nanə

duz, istiot



Hazırlanması
:


Noxudu
axşamdan təmizləyib isladın. Düyünü təmizləyib isladırıq bir az da stəkanın arxası ilə əzirik. Çəkilmiş əti, xırdalanmış yumru düyünü çəkilmiş soğanı, duz, istiotu birlikdə katleti hazıladığımız kimi yoğururuq. Noxuddan bir az böyük kiftələr hazırlayırıq. Xırda doğranmış əti noxudu bişiririk birlikdə 7 su stəkanı suda, sonra bişən ətli noxudun üzərinə, hazırladığımız kiftələri əlavə edib bişiririk. Bir kasada qatığı yumurtanı yaxşıca qarışdırırıq. Şorbanın suyundan azca tökübü həll edin sonra yavaş yavaş şorbaya töküb qarışdırırıq. Sonra doğranmış soğanı yağda qovurun isrərsəniz östünə qırmızı bibər tökün. Şorbaya quru nanə səpdikdən sonra soğan qovurmasını da əlavə edin. Şorba bir az daha bişdikdən sonra altını söndürün. Tərifi www.lezzetportali.com adresindən aldım.


Nus Olsun !

NUŞ OLSUN!

Hiç yorum yok: