Sayfalar

8/19/2011

RƏVANİ və ya MANNI ŞİRNİYATI



Ərzaq:

  • 4 yumurta
  • yarın su stəkanı duru yağ
  • 1,5 su stəkanı mannı
  • 1 su stəkanı şəkər
  • 1 su stəkanı qatıq
  • 2 su stəkanı un
  • 2 paket qabartma tozu
  • 1 paket vanel
  • yarım su stəkanı əkilmiş qoz

Şərbəti:

3 su stəkanı səkər+ 3 su stəkanı su

Hazırlanması:


  • Yumurta və şəkər yaxşıca çırpılır (rəvanini hazırlamazdan 3-4 saat əvvəl yumurtaları soyuducudan ıxarılır ki, yumurtalar şəkərlə daha tez cırpılsın).
  • Qalan ərzaq da əlavə edilib qarışdırılır və keks xəmiri kimi bir xəmir əldə olunur. 
  • Xəmir yağlanmış tavaya tökülür və 175C də üstü qızarana qədər bişirilir.
  • Bu miqdar cox böyük tavalar üçün deyil. 
  • Tavanız boyükdürsə yəni 24-24 böyüklükdədirsə ərzağın miqdarını bir az artırsanız yaxşı olar. Şərbət üçün şəkər və su qazda 15 dəqiqə qaynadılır. 
  • Altını söndürdükdən sonra 1-2 damcı limon suyu sıxılır şərbətə.
  • Rəvani bişdikdən sonra sobadan cıxardılır və üzərinə ilıq şərbət hər tərəfinə gəzdirilərək tökülür. Kakosla üzəri bəzənir.
  • Bu tərifi www.portakalagaci.com saytından aldım.

NUŞ OLSUN!

Hiç yorum yok: