Sayfalar

4/22/2011

Kremli Alma





ƏRZAQ:
  • 8 ədəd sarı alma
  • 8 çay qaşığı səkər
  • Yarım su stəkanı su

İci üçün:
  • 1 su stəkanı çəkilmiş qoz
  • 1 çay qaşığı darçın

Kremi üçün:
  • 1 lt süd
  • 1 su stəkanı şəkər
  • 1 yumurta
  • 3 qaşıq nişasta
  • 1 yemək qaşığı un






Hazırlanması:


  • Almaları soyub ortalarını çıxarın (alma oyucu ilə).  
  • Almaları bir qazana düzün oyuq olan hissəsinə 1 yemək qaşığı şəkər tökün. Yarım su stəkanı suyu üzərinə gəzdirin almaları dagılmamasına diqqət edərək bişirin. 
  •  Bişən almaları tək tək boşqablara qoyun, iclərinə darcınlı qozlu qarışımdan doldurun (ortasında acdığımız boşluğa). 
  • Soyuduqdan sonra bişirdiyiniz kremi üzerinə tökün darcınla bəzəyin. Bu tərifi www.yemekcini.typepad.com saytından aldım.


NUŞ OLSUN!

Hiç yorum yok: