ƏRZAQ:
- 3 ədəd yumurta
- 1,5 çay stəkanı qatıq
- 1 çay stəkanı şəkər
- 1 çay stəkanı duru yağ
- 3 çay stəkanı un
- 3 çay stəkanı mannı
- 2 paket qabartma tozu
- 3 yemək qaşığı kakao
- 3 yemək qaşığı kakos
Şərbəti:
- 4 su stəkanı şəkər
- 4 su stəkanı su
- limonun suyu
Hazırlanması:
- Əvvəlcə 4 su stəkanı səkəri və 4 stəkan suyu töküb şərbəti hazırlayaq.
- Sərbət qaynamağa başladıqdan 2 -3 dəqiqə sonra limon suyunu əlavə edib bir azda qaynadırıq sonra odda altını söndürüb soyuması gözləyirik.
- Bu müddət ərzində rəvaninin xəmirini hazırlayırıq.
- Yumurtaları şəkərlə ağarıb köpük olana qədər mikserlə və ya qatıq calanla cırpırıq.
- Qatığı və duru yağı əlavə edib qarışdırırıq. Unu, mannını və qabartma tozunu qatıb bir az qarışdırırıq.
- Yağlanmış və dibinə şəkər səpilmiş tavaya qarışımı boşaldırıqş.
Öncədən isidilmiş 200 c də və altı qızarana qədər bişiririk. - Sobadan çıxardığımız tatlının üzərinə tökürük.
- Sonra şərbətini çəkib soyumuş tatlını bir stəkan köməyiylə yuvarlaq kəsirik. Kəsdiyimiz yerləri dağılmadan cıxarıb podnosa və ya servis tabağına düzürük.
- Kəsilmiş yerlərdən artıq qalan hissələri cəngəllə əzirik və kakaonu, kakosu əlavə edib qarışdırırıqş bu kakaolu qarışımı yuvarlaq kəsdiyimiz tatlıların hərəsinin üzərinə bir yemək qaşığı töküb yayırıq.
- Tatlıların üstünə findıq, qoz səpə və ya krem şanti ilə də bəzəyə bilərik.
- Bu tərifi www.tarifarsivleri.blogspot.com saytından aldım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder