Sayfalar

2/20/2010

İKİ RƏNKLİ RƏVANİ




ƏRZAQ:


  • 3 ədəd yumurta
  • 1,5 çay stəkanı qatıq
  • 1 çay stəkanı şəkər
  • 1 çay stəkanı duru yağ
  • 3 çay stəkanı un
  • 3 çay stəkanı mannı
  • 2 paket qabartma tozu
  • 3 yemək qaşığı kakao
  • 3 yemək qaşığı kakos

Şərbəti:


  • 4 su stəkanı şəkər
  • 4 su stəkanı su
  • limonun suyu

Hazırlanması:



  • Əvvəlcə 4 su stəkanı səkəri 4 stəkan suyu töküb şərbəti hazırlayaq. 
  • Sərbət qaynamağa başladıqdan 2 -3 dəqiqə sonra limon suyunu əlavə edib bir azda qaynadırıq sonra odda altını söndürüb soyuması gözləyirik. 
  • Bu müddət ərzində rəvaninin xəmirini hazırlayırıq. 
  • Yumurtaları şəkərlə ağarıb köpük olana qədər mikserlə ya qatıq calanla cırpırıq. 
  • Qatığı duru yağı əlavə edib qarışdırırıq. Unu, mannını qabartma tozunu qatıb bir az qarışdırırıq.
  • Yağlanmış dibinə şəkər səpilmiş tavaya qarışımı boşaldırıqş.
    Öncədən
    isidilmiş 200 c altı qızarana qədər bişiririk.  
  • Sobadan çıxardığımız tatlının üzərinə tökürük. 
  • Sonra şərbətini çəkib soyumuş tatlını bir stəkan köməyiylə yuvarlaq kəsirik. Kəsdiyimiz yerləri dağılmadan cıxarıb podnosa ya servis tabağına düzürük. 
  • Kəsilmiş yerlərdən artıq qalan hissələri cəngəllə əzirik kakaonu, kakosu əlavə edib qarışdırırıqş bu kakaolu qarışımı yuvarlaq kəsdiyimiz tatlıların hərəsinin üzərinə bir yemək qaşığı töküb yayırıq. 
  • Tatlıların üstünə findıq, qoz səpə ya krem şanti ilə bəzəyə bilərik. 
  • Bu tərifi www.tarifarsivleri.blogspot.com saytından aldım.

Hiç yorum yok: