Sayfalar

3/04/2010

ŞƏKƏRPARƏ


Ərzaq
:

  • 1 paket marqarin
  • 1 su stəkanı pudra şəkəri
  • 4 yemək qaşığı mannı
  • 2 yemək qaşığı kakos
  • 2 yumurta
  • yarım portagal kabugu rəndəsi ( rəndə ilə rəndələyirik)
  • 4 su stəkanı un
  • 1 paket qabartma tozu
  • 1 paket vanel

şərbəti
üçün:


  • 3 su stəkanı şəkər4 su stəkanı su
  • yarım limonun suyu

üzərinə
:

  • təmizlənmiş fındıq dənəsi

Hazırlanması
:


  • 1 paket yumuşaq marqarin geri qalan ərzağı birlikdə qarışdıraraq yumuşaq xəmir əldə edirik. (unu yavaş yavaş əlavə edin, birdən xəmir bərk olar çarəsiz vəziyyətdə qalmayasınız). 
  • Xəmirdən az az alıb yumurtadan bir az böyük kundə şəkilində yuvarlayırıq.
  • Bir az əlimizlə yastı şəkilə salırıq.  
  • Tavaya düzürük üstünə fındıq ləpəsi batırırıq (paxlavada olduğu kimi).
  • Əvvəlcədən isidilmiş sobada (dxovkada bir az qızarana qədər bişiririk
  • Çox bişməsin ki, quruyar şərbəti özünə çəkməsi heç asan olmaz.

Şərbətin
hazırlanması:


  • 3 su stəkanı şəkəri 4 su stəkanı suyu qazanda qaynadırıq. 
  •  Qaynadıqdan 5 dəqiqə sonra yarım limonun suyunu əlavə edib bir az daha qaynadırıq
  •  Altını söndürüb ilıq olmasınını gözləyirik
  •  Şəkərparələr bişdikdən sonra sobadan çıxarırıq 3 dəqiqə sonra ilıq şərbəti şəkərparələrin üzərinə gəzdiririk (fikir verin şəkərparələr isti şərbət isə ilıq olmalıdır).  
  • Tavanın üzərinə qapaq ya başqa bir tava çeviririk. 
  •  Bu şərbəti daha yaxşı çəkməsi üçündür. 
  • Yeyəcəyiniz zamana qədər açmayın.  
  • Tərifi www.portakalagaci.com saytından aldım.

Hiç yorum yok: