Sayfalar

2/20/2010

İÇLİ TATLI


Ərzaq:

(22 ədəd üçün)
Yarım su stəkanı süd
1 yumurta
200 qr yumusaq marqarin
3,5 su stəkanı
paket qabartma tozu
1 az duz

İçi üçün:

1,5 su stəkanı çekilmiş qoz (fındıq, badam)
1 çay qaşığı darçın

Şərbəti üçün:

4 su stəkanı su
4 su stəkanı şəkər
Yarım limonun suyu

Hazırlanması:

Əvvəlcə şəkər və suyu bir qazanda qaynadın. Qaynadıqdan sonar altını söndürün və yarım limon suyunu içinə qatın və qarışdırın. Xəmirin bütün ərzağını bir qabda qarışdırb orta yumuşaqlıqda xəmir yoğururuq. Xəmir 10 dəqiqə qalır. Qozdan bir az böyük kündələr qoparıb ovcunuzda ovursınız. Çəkilmiş qoz və darcını qarışdırırıq və bu qarışımdan bir cay qaşıgı ovcumuzda aşdığımız xəmirin arasına qoyub bükürük və tərs cevirib tavaya düzürük. Tavanı yağlamağa ehtiyac yoxdur. Xəmirin hamısın bu cür etdikdən sonar əvvəlcədən isidilmiş sobada az qızarana qədər bişiririk. Bişirdikdən sonar sıx sıx başqa tavaya və ya bir qaba düzürük. İlıq şərbəti sobadan çıxardığımız tatlını üzərinə tökürük.5 dəqiqə sonar tatlıları şərbəti yaxşı çəkməsi üçün bir bir tərs ceviririk. 10 dəqiqə sonar yenidən düz üzünü çeviririk. Bu vəziyyətdə 2 saat gözlədirik ki. Şərbətini yaxşıca çəksin. Sonra üstünə kakos töküb servis edirik.

Nuş Olsun !

Hiç yorum yok: