Sayfalar

12/06/2015

Küncütlü Poğaça




Ərzaqlar:

1 su stəkanı ilıq süd
1/2 su stəkanı duru yağ
1/2 su stəkanı su
1 yemek qaşığı quru maya
2 çay qaşığı şəkər (çox dolu olmayacaq)
1 çay qaşıgı duz
3 stəkan un (az gəlirsə əlavə edilir. Yumşaq xəmir olacaq klassik qulaq məməsi yumşaqlığında) 

Üzərinə: 
2 su bardagı kunçüt
4 yemək qaşığı bəhməz
2 yemək qaşığı su

Hazırlanması; 
  • Əvvəl simitləri tavada rəngi yüngül kahvə rəng alana qədər qovrulur. Ocaqdan götürüb bir kənarda soyudulur.
  • Xəmir üçün derin bir qaba suyu, quru mayanı ve şəkəri  əlavə edip qarıştırırıq. 5 dəqiqə gğzleyərək. Sonra duru yagı, südü, duzu tökürük. Ardından unu da yavaş yavaş əlavə edip yumuşak xəmir yogururuq. Xemırın üzerine salfan örtüp yarım saat mayalanmasını gözleyirik. 
  • Yene derın bir qaba behmez ve suyu qoyup qarışdırırıq. 
  • Mayalanmış xəmərdən kiçik kündələr qoparıb, şəkildə gördüyünüz kimi əlinizlə bir az açıb içinə pendir qoyub (pendir yerinə kartof zeytun əzməsi və ya yalnız bir iki nüvəsi çıxmış qara zeytun tünd kapatabilirsiniz) bükərək bağlayırıq.
  • Bağladıqdan sonra iki avucumuzla və ya dəzgahda yuvarlak şəkəl verib  əvvəl bəhmezlı  suya, sonra qovrulmuş küncütə bulayıb bükülən tərəfi alta gələcək şəkildə yağlanmış liste qoyulur. 
  • Üzərinə bıçaqla kiçik kəsik atırıq. 
  • 200 C əvvəlcədən isidilmiş sobada üstü qızarana qədər bişiririk. 
  • Nuş Olsun. 

Hiç yorum yok: