Ərzaq:
22 ədəd, şəkildə gördüyünüz formada qurabiyə hazırlamak olur bu xəmirdən.
- Yarım su stəkanı süd
- 1 yumurta
- 200 qr yumusaq marqarin ( otaq tempraturunda əridilmiş)
- 3,5 su stəkanı
- 1 paket qabartma tozu
- 1 az duz
İçi üçün:
- 1,5 su stəkanı çekilmiş qoz (fındıq, badam)
- 1 çay qaşığı darçın
Şərbəti üçün:
- 4 su stəkanı su
- 4 su stəkanı şəkər
- Yarım limonun suyu
Hazırlanması:
- Əvvəlcə şəkər və suyu bir qazanda qaynadın. Qaynadıqdan sonra altını söndürün və yarım limon suyunu içinə qatın və qarışdırın.
- Xəmirin bütün ərzağını bir qabda qarışdırıb, orta yumuşaqlıqda xəmir yoğururuq. Xəmir 10 dəqiqə dinlənir.
- Sonra qozdan bir az böyük kündələr qoparıb ovcunuzda kişik kündə əldə edirik.
- Çəkilmiş qoz və darcını qarışdırırıq və bu qarışımdan bir cay qaşıgı ovcumuzda açdığımız xəmirin arasına qoyub bükürük və tərs cevirib tavaya düzürük.
- Tavanı yağlamağa ehtiyac yoxdur.
- Xəmir bitənədək eyni şəkildə davam edirik, sonra əvvəlcədən isidilmiş sobadaüstü bir az qızarana qədər bişiririk.
- Bişirdikdən sonar sıx sıx başqa tavaya və ya bir qaba düzürük. İlıq şərbəti sobadan çıxardığımız tatlının üzərinə tökürük.
- 5 dəqiqə sonar tatlıların üst tərəfi də şərbəti yaxşı çəkməsi üçün bir bir tərs ceviririk.
- 10 dəqiqə sonra yenidən alt tərəfini çeviririk. Bu vəziyyətdə 2 saat gözlədirik ki, şərbətini yaxşıca çəksin. Sonra üstünə kakos töküb servis edirik.
NUŞ OLSUN!
3 yorum:
of of of,harika,aybalam:)))sevgilerle,ellerine saglik.
COK GUZEL BIR TATLI OLMUS ellerıne sağlık
3.5 stekan ne olacaq?
Yorum Gönder