Sayfalar

3/17/2012

İÇİ QOZLU TATLI ( TÜRK MƏTBƏXTİ )


 Ərzaq:
  22 ədəd, şəkildə gördüyünüz formada qurabiyə hazırlamak olur bu xəmirdən.


  • Yarım su stəkanı süd
  • 1 yumurta
  • 200 qr yumusaq marqarin ( otaq tempraturunda əridilmiş)
  • 3,5 su stəkanı
  • 1 paket qabartma tozu
  • 1 az duz

İçi üçün:



  • 1,5 su stəkanı çekilmiş qoz (fındıq, badam)
  • 1 çay qaşığı darçın

Şərbəti üçün:


  • 4 su stəkanı su
  • 4 su stəkanı şəkər
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanması:



  • Əvvəlcə şəkər və suyu bir qazanda qaynadın. Qaynadıqdan sonra altını söndürün və yarım limon suyunu içinə qatın və qarışdırın. 
  • Xəmirin bütün ərzağını bir qabda qarışdırıb, orta yumuşaqlıqda xəmir yoğururuq. Xəmir 10 dəqiqə dinlənir. 
  •  Sonra qozdan bir az böyük kündələr qoparıb ovcunuzda  kişik kündə əldə edirik.
  • Çəkilmiş qoz və darcını qarışdırırıq və bu qarışımdan bir cay qaşıgı ovcumuzda açdığımız xəmirin arasına qoyub bükürük və tərs cevirib tavaya düzürük. 
  • Tavanı yağlamağa ehtiyac yoxdur. 
  • Xəmir bitənədək eyni şəkildə davam edirik, sonra əvvəlcədən isidilmiş sobadaüstü bir az qızarana qədər bişiririk.
  • Bişirdikdən sonar sıx sıx başqa tavaya və ya bir qaba düzürük. İlıq şərbəti sobadan çıxardığımız tatlının üzərinə tökürük.
  • 5 dəqiqə sonar tatlıların üst tərəfi də şərbəti yaxşı çəkməsi üçün bir bir tərs ceviririk. 
  • 10 dəqiqə sonra yenidən alt tərəfini çeviririk. Bu vəziyyətdə 2 saat gözlədirik ki, şərbətini yaxşıca çəksin. Sonra üstünə kakos töküb servis edirik.
Tərifi yemək günlüyündən aldım. Adres

NUŞ OLSUN!

3 yorum:

u.aydin dedi ki...

of of of,harika,aybalam:)))sevgilerle,ellerine saglik.

zeymurancafe dedi ki...

COK GUZEL BIR TATLI OLMUS ellerıne sağlık

Unknown dedi ki...

3.5 stekan ne olacaq?