
Ərzaq:
250 qr qoyun əti
7 stəkan su
250qr cekilmiş dana əti
1 fincan yumru düyü
yarım su stəkanı noxud
3 ədəd soğan
3 yemək qaşıq duru yağ
1 yumurta
1,5 su stəkanı qatıq
1 cay qaşığı quru nanə
yarım su bardağı nohut
1 cay qaşığı quru nanə
duz, istiot
Hazırlanması:
Noxudu axşamdan təmizləyib isladın. Düyünü təmizləyib isladırıq bir az da stəkanın arxası ilə əzirik. Çəkilmiş əti, xırdalanmış yumru düyünü çəkilmiş soğanı, duz, istiotu birlikdə katleti hazıladığımız kimi yoğururuq. Noxuddan bir az böyük kiftələr hazırlayırıq. Xırda doğranmış əti və noxudu bişiririk birlikdə 7 su stəkanı suda, sonra bişən ətli noxudun üzərinə, hazırladığımız kiftələri də əlavə edib bişiririk. Bir kasada qatığı və yumurtanı yaxşıca qarışdırırıq. Şorbanın suyundan azca tökübü həll edin sonra yavaş yavaş şorbaya töküb qarışdırırıq. Sonra doğranmış soğanı yağda qovurun və isrərsəniz östünə qırmızı bibər tökün. Şorbaya quru nanə səpdikdən sonra soğan qovurmasını da əlavə edin. Şorba bir az daha bişdikdən sonra altını söndürün. Tərifi www.lezzetportali.com adresindən aldım.
Nus Olsun !
NUŞ OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder